EPOSTLISTEN FRILUFT

FRILUFT er epostlisten (epostbasert diskusjonsforum) for deg som er forhenværende passiv røyker - eller som ønsker å bli det. Altså for alle og enhver som plages av å bli utsatt for tobakksrøyk, ufrivillig tobakksrøyking.

En Internett postliste er en form for elektronisk konferanse eller gruppekommunikasjon der meldinger distribueres til hver av deltakerne (abonnentene). Den enkelte må selv melde seg på som abonnent og da kommer meldingene fra listen i hans eller hennes personlige Internett postkasse (samme prinsipp som en abonnementsavis). Oppskrift for å gjøre dette kommer nedenfor.

Bakgrunnen for navnevalget Friluft, i tillegg til ordspillet, er at jeg vil fokusere på det jeg er for, heller enn det jeg er mot. Jeg er ikke primært mot tobakksrøyk, jeg er primært for ren og frisk luft - og for å ha øyne, hals og hode som ikke verker - og derfor er jeg mot tobakksrøyk. Med andre ord, fokus på det som er positivt og verdifullt, fordi dette er viktigere og mer inspirerende enn det som er negativt.

Eksempler på temaer som hører hjemme på Friluft:

Grunnlegger og listeeier av Friluft er Thomas Gramstad. Friluft tilhører ikke noen bestemt organisasjon og er ikke talerør for noe bestemt organ. Alle meninger og meldinger postet på Friluft står for forfatterens regning. Friluft-listen het tidligere Luftvern, men dette navnet brukes nå om Luftvern-kampanjen, som forøvrig hoster epostlisten.

Friluft administreres vha. listetjener-programvare som muliggjør automatisering av en del funksjoner, såsom på- og avmelding på listen m.m.

For å melde deg på (eller av) Friluft, gå til denne websiden: http://mailman.luftvern.no/mailman/listinfo/friluft

Hvis du selv ønsker å bidra til listen, kan du sende ditt bidrag til adressen friluft@ifi.uio.no. Når du mottar en kopi av meldingen vet du at det gikk bra.

Velkommen til FRILUFT! Bli luftverner du også!

LINKER